גיבוש טיס- המדריך המלא

סיפורו של ר', חניך אינסיין שהגשים את החלום והתקבלה לטיס

""מנהיג אמיתי לא פועל לבד, הוא מקשיב לאחרים ונעזר בהם- ככה למדתי באינסייו וככה פעלתי בגיבוש"

✈️ החוויה שלי מגיבוש טיס– מאת ר'

 

יום 1– קליטה, ניפוי ותרגילים קבוצתיים

בבוקר היום הראשון נקלטנו והתחלקנו לכיתות. התחלנו במספר תרגילים קבוצתיים: דיונים על שאלות מוסריות, נושאים שנויים במחלוקת ופתירת חידות כאשר לכל חבר צוות יש רמז קטן וביחד מגיעים לפתרון. לאחר מכן, בערב, ביצענו את ריצת הניפוי. לאחר הריצה לקחנו מספר פרטי לבוש להמשך השבוע והלכנו למתחם הגיבוש.

יום 2-4, עיקר הגיבוש- תרגילים קבוצתיים, פיזיים ומנטליים

הימים האלו הם ימים מלאים בגיבוש, מתעוררים מאוד מוקדם ומתגבשים לאורך היום. במהלך הגיבוש לא עונדים שעונים ומאבדים תחושת זמן, הדרך היחידה לשער מה השעה היא לפי השמש!

רוב הגיבוש יהיה מורכב מתרגילים קבוצתיים כמו למשל דיונים או חידות שצריך לפתור בשיתוף פעולה והצלבת מידע. מעבר לזה, יש גם "משחקים" קבוצתיים כמו למשל דמקה אנושית. הרבה תרגילים יהיו בגבעת הגיבוש- מתחם של מתקני עץ גדולים. המטרה זהה: להעביר את הקבוצה (לפעמים גם ציוד) מצד אחד לשני תחת הגבלות (לדוגמה- לא לגעת במה שצבוע באדום) במסגרת זמן קצוב. על מנת להוביל את הקבוצה בתרגילים הקבוצתיים ולמצות את הכישורים שלכם בכל מיני טכניקות שאותן אנו מלמדים את חניכי אינסיין!

בהשוואה לגיבושים אחרים, בגיבוש טיס לא יהיו הרבה תרגילים פיזיים, אבל לא לזלזל! אם זה לא היה חשוב לא היו מכניסים את התרגילים הפיזיים לגיבוש! התרגילים הפיזים שנבחנים עליהם בגיבוש טיס: צוקון (פעמיים), זחילות ( פעמים סדרי הגעה, פעם אחת לופ, פעם אחת סדרי הגעה+ אלונקה לארבעת הראשונים- סך הכל 4 פעמים זחילות לאורך הגיבוש), מסע, אלונקה סוציומטרית (פעם אחת), בניית מחסה ומסתור, חפירת בור (אישי וקבוצתי במקביל), מתלה שזיפים (רגיל, עיניים עצומות, חצי מהכיתה צריכה להיות תלויה בכל רגע- סך הכל 3 פעמים). באקטים הפיזיים הגעתי תמיד במקומות הראשונים, אחד המגבשים לא אהב את זה וניסה לאתגר אותי- הוא אמר לי שמעכשיו אני מתחרה מול עצמי והוא ימדוד לי זמן בכל מקצה זחילות- הדבר לא הלחיץ אותי, מכיוון שהמאמן שלי באינסיין עשה לי בדיוק אותו דבר באימונים, לא היית מופתע.

מלבד בלילה הראשון, בכל לילה תהיה הקפצה (לפעמים יותר מאחת). באחד הלילות לא חזרנו לישון לאחר ההקפצה אלא ביצענו מסע ובסופו בנינו אוהלי סיירים וישנו בשטח.

יום 5- פירוק מתחם הגיבוש, סוציומטרי, שבירת דיסטנס

היום מיועד לסידור המתחם, פירוק האוהלים והתארגנות הביתה. לאחר שכל המנהלות יבוצעו, תקבלו את הציוד האישי, תבצעו דירוג סוציומטרי של חברי הכיתה ולבסוף לפני העלייה על האוטובוסים תשברו דיסטנס עם המפקדים.

העצות שלי:

  •  תשאפו להוביל ולהיות דומיננטים, אבל לא להשתלט. מנהיג אמיתי לא פועל לבד, הוא מקשיב לאחרים ונעזר בהם- ככה למדתי באינסיין וככה פעלתי בגיבוש.
  • במהלך הגיבוש אסור לדבר, בדיונים הקבוצתיים מותר וכשיורד הרסן הרבה קופצים על ההזדמנות ומאבדים את זה. אל תצעקו, תגידו דברים חכמים בנועם, תנו לאחרים לדבר. עדיף להגיד מעט דברים נבונים מאשר הרבה דברים טפשיים.
  •  בתרגילים הפיזיים אין ברירה אלא לפתוח את השריטה, תשחררו את החיה שבכם. התרגילים הפיזיים נגמרים יותר מהר ממה שנדמה.
  • מתלה שזיפים- למשוך כמה שיותר זמן. ברגע שמגיעים לנקודה מסוימת כולם מתחילים ליפול בהפרשים די קצרים. 10 שניות יכולות להבדיל בין מקום 4 ל1.
  • לסדר את הציוד לפני השינה כך שיהיה מוכן להקפצה. לפתוח את הנעליים כדי להכניס את הרגל במהירות ולישון עם גרביים כדי לחסוך זמן.
  • להקריא זמנים גם אם אתם לא החניך התורן.
  • לזכור שכולם ביחד, לכולם לא כיף, לכולם לא נעים. תסתכלו ימינה ושמאלה ותראו אנשים שסובלים אפילו יותר מכם ובכל זאת הם ממשיכים ונותנים בראש. בסוף זה ייגמר וישתלם בגדול!
  • אמינות- הערך החשוב ביותר בקורס טיס. לא לשקר, להודות בטעויות.
  • תתחברו עם הכיתה, זה יקל על האווירה.
  • לא להתרגש בגלל תרגיל שלא הצליח, בגיבוש ובעיקר בקורס יש עליות ומורדות. להמשיך בכל הכוח ולהצליח בתרגילים הבאים.
  • המגבשים הם דמויות. הכל פוזה, הכל משחק, הכל ניסיון לשבור את הרוח שלכם ולהוציא אתכם מאזור הנוחות. לא להתרגש אך הם מתעלמים משאלות או לא נחמדים. בשבירת דיסטנס תגלו שהם מאוד נחמדים ובקורס המגבשים יהיו החברים שלכם ויצא לכם להיפגש ולדבר ברחבי בית הספר לטיסה ובארוחות שישי כשתסגרו!
Scroll to Top